الزام به ثبت تاریخ هجری قمری در مکاتبات و ...

استفاده از تقویم هجری و میلادی در منطقه خود مختار مسلمانان جنوب فیلیپین به زودی یک امر ضروری می شود

منبع خبر: اخبار میندانائو بیست و سوم اوت ۲۰۲۱ میلادی

https://www.mindanews.com/top-stories/۲۰۲۱/۰۸/use-of-both-hijri-and-gregorian-calendars-a-must-soon-in-bangsamoro-region/

شهر داوائو- - تاریخ اسناد ، ارتباطات و سایر اشکال مکاتبات رسمی در ادارات دولتی، مدارس دولتی و خصوصی در منطقه خود مختار مسلمانان جنوب (میندانائو) به زودی بر اساس هر دو تقویم هجری و میلادی تعیین می شوند.

 لایحه تهیه شده در این زمینه مدعی است که دولت خود مختار مسلمانان جنوب در راستای استفاده از حق خود گردانی، کاربرد دوگانه تقویم هجری و میلادی را در انجام مشاغل خود تصویب کرده و آن را امری موظف و برتر در راستای  شیوه زندگی غالب در منطقه تشخیص می دهد. تقویت فراگیری ، درک ، همزیستی و هماهنگی در همه سطوح حاکمیت از دلایل عمده اتخاذ این تصمیم است.

مسلمانان در سراسر جهان نوعا از تقویم هجری قمری برای تعیین تاریخ رویدادها و مراسم مذهبی خود استفاده می کنند. هجرت به معنای مهاجرت پیامبر اسلام از مکه به مدینه برای رهایی از آزار و اذیت غیر مسلمانان بود. تقویم هجری بر اساس ۱۲ ماه قمری است. ماه جدید با مشاهده قرص ماه نو آغاز می شود و شامل ۳۵۴ یا ۳۵۵ روز است.  این دوازده ماه به ترتیب عددی عبارتند از: محرم ، صفر ، ربیع الاول ، ربیع الثانی/ربیع الاخیر ، جمادی الاول ، جمادی الثانی/جمادی الاخیره ، رجب ، شعبان ، رمضان ، شوال ، ذی القعده و ذی الحجه (ماه حج) . از سویی دیگر تقویم میلادی یک سیستم تاریخ گذاری خورشیدی است که توسط اکثر مردم جهان مورد استفاده قرار می گیرد. نام تقویم میلادی که به تقویم " گریگوری" معروف است از پاپ گریگوری سیزدهم گرفته شده است که در سال ۱۵۸۲ میلادی فرمان گراویسیماس(Gravissimas ) را صادر و اصلاحات تقویمی را برای کل مسیحیت کاتولیک اعلام کرد که شامل ۱۲ ماه به این قرار است: ژانویه ، فوریه ، مارس ، آوریل ، مه ، ژوئن ، جو لای ، آگوست ، سپتامبر ، اکتبر ، نوامبر و دسامبر.

 قانون پیشنهادی منطقه خود مختار مسلمانان شامل همه وزارتخانه ها ، دفاتر ، کمیسیون ها ، ادارات ، هیئت مدیره ها ، کمیته ها، موسسات، شرکت ها اعم از دولتی یا خصوصی و همچنین واحدهای دولتی محلی استانی ، شهرستانی ، شهرداری، شوراهای محلی ،مدارس دولتی و خصوصی شامل ، آموزش مقدماتی ، عالی و فنی می شود. استفاده از تقویم هجری و میلادی با توجه به سال ، ماه و تاریخ ، به طور رسمی در اسناد و مدارک مانند یادداشت ها ، دستور العمل ها، دفاتر و سایر اشکال مکاتبات رسمی منعکس و تاریخ تقویم هجری ابتدا قبل از تاریخ تقویم میلادی قید می شود.

 در راستای حق تعیین سرنوشت:

"عمر کریسوستومو سِما" ، وکیل دادگستری و نماینده پارلمان ناحیه خود مختار به همراه " پانگالیان بالیندونگ" رئیس پارلمان  و "عبدالله هاشم" نماینده مجلس ناحیه خودمختار ،  مبتکر لایحه شماره ۸۷ در این زمینه هستند. پنجاه و یک نماینده دیگر مجلس در تهیه این لایحه همکاری کرده اند. "سِما " به نشریه اخبار میندانائو گفت،  این لایحه را به این دلیل پیشنهاد کرد که قانون اداری منطقه خود مختار استفاده دوگانه از تقویم ها را مجاز اعلام کرده است در حالی که ذکر تقویم میلادی در اول است ، لذا چرا نباید کاربرد تقویم اسلامی را در آغاز اسناد اجباری نکنیم و چرا نباید تقویم هجری را قبل از تقویم میلادی ننویسیم ، زیرا اسلام مهمترین شیوه زندگی  ما در منطقه خود مختار مسلمانان جنوب است. وی گفت،  این امر با حق تعیین سرنوشت و حفظ فرهنگ ما همخوانی پیدا می کند، زیرا غیر مسلمانان باید درک کنند که ما وجود داریم و شیوه و سبک زندگی خود را پیگیری می کنیم، امری که با دستیابی به یکنواختی و فراگیری در تمام سطوح حکومتی مطابقت دارد. " سِما"  افزود: از مدارس دولتی و خصوصی تا دولت خود مختار، از جمله زیر مجموعه های دولت ملزم به رعایت قانون جدید هستند.

" ضیاء آلونتو آدیونگ" یکی دیگر از نمایندگان مجلس منطقه نیز اذعان  داشت، ، تصویب این لایحه، در واقع اعمال مفاد قانون اساسی منطقه خود مختار است که به  BARMM ( منطقه خود مختار) اجازه می دهد از حق خود برای ارتقای هویت فرهنگی حمایت کند." آدیونگ" افزود، این امر در ارتباط با ناحیه خود مختار مسلمانان جنوب فیلیپین است که بخشی از یک جامعه اسلامی جهانی و گسترده تر محسوب می شود. قانون پیشنهادی همچنین دستیابی به یکنواختی در اعلام تعطیلات اسلامی تقویم هجری را از میلادی و دیگر تقویم ها متمایز می کند. او تاکید نمود، رویداد تاریخی هجرت را به خاطر بسپارید ، استفاده دوگانه از تقویم هجری و میلادی را در قلمرو اصلی  ناحیه خود مختار نهادینه کنید و در ذهن مردم " بانگسامورو" جای داده و تلقین کنید که مهمترین مهاجرت در تاریخ باشکوه اسلام ، هجرت پیامبر اسلام از مکه به مدینه در ماه ربیع الاول ، در سیزدهمین سال بعثت نبوی است. قانون پیشنهادی همچنین فعالیت های دارالافتا را در منطقه خود مختار پیش بینی کرده است  که فتاوی (احکام دینی) مربوط به فقه اسلامی را اعلام می کند. همکاری و تبادل اطلاعات مربوط به رصد ماه رمضان به صورت محلی و بین المللی به ویژه در بین کشورهای مسلمان جنوب شرقی آسیای واقع در همسایگی فیلیپین برای تعیین دقیق تقویم ماهانه هجری یا قمری  در بیست و نهم هر ماه هجری نیز از وظایف دارالافتا است. خرید تلسکوپ ها با فنآوری های بالا نیز برای رصد ماه پیش بینی شده است.

  •     این اقدام دولت خودمختار میندانائو ابتکار ارزشمندی است که چنانچه دولت مرکزی با آن مخالفت نکند مسیر دولت خودمختار را برای افزایش علائم ، شعائر و ارزشهای دین مبین اسلام را در منطقه خودمختار نهادینه خواهد کرد و میتواند بسترساز تشکیل یک دولت واقعی اسلامی در این منطقه مهم از فیلیپین گردد که البته بخش قابل توجهی از جمعیت آن را مسیحیان تشکیل می دهند ولی بتدریج آنها نیز احتمالا خود را با این تصمیمات دولت خودمختار وفق خواهند داد.

                     

کد خبر 8101

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =